Duurzaam wonen, hoe bevalt dat?

Eind 2016 besloten wij om in onze woning energiebesparende maatregelen te laten installeren. Nu, 3 jaar later, hebben we daar nog geen moment spijt van. Omdat deze maatregelen (blijkbaar) nieuw waren, heb ik veel interviews gegeven aan diverse media (zie ook bij 'De interviews'). En toch staat in die interviews niet het hele verhaal. Tevens lees en zie ik in bijna alle media uitingen, die de laatste paar jaar voorbijkomen, niet het hele verhaal. Een uitzondering is het artikel in De Volkskrant van 16 augustus 2019 van Daphne van Paassen (zie ook bij 'De interviews'), dat geeft in mijn beleving goed de huidige stand van zaken weer. Veel media uitingen zijn relatief extreem positief of extreem negatief over bijvoorbeeld de warmtepomp als vervanger voor de CV ketel. Vaak zie ik in de media uitingen die ik zou willen rangschikken onder de noemer 'iedereen roept maar wat'. Zelf hou ik mij liever aan de feiten, zoals onze eigen beleving in onze eigen woning en onze eigen verbruik standen. En die geven, alweer voor het 2e jaar op rij, weer dat wij voor warm water en het verwarmen van onze woning volledig energie neutraal wonen. Wij betalen nog wel ongeveer €69 per maand aan het energiebedrijf voor elektriciteit, voor apparaten zoals de TV, koelkast en magnetron. In deze blogs wil ik een poging doen de gaten uit 'het hele verhaal' op te vullen. Zal nog best lastig worden.